thoughts, shares, links, and the like…

Lasse Jensens Mennesker og medier, 8 feb 2008 (mp3). (netsiden)

Emnet er forbrugervalg og statsfrie markeder med clashkernen: Ordningen af det fremtidige digitale sendenet for TV.

De involverede er fhv. DR-generaldirektør Christian Nissen, Professor i Medievidenskab Frands Mortensen fra Aarhus Universitet, Branchedirektør Tom Togsverd fra Dansk Industri og Direktør Niels Jørgen Langkilde, Brancheforeningen for elektronik.

Debatten er intens, der ligger klart nogle forskellige ideologier bag de forskellige debattøres snak. Her et par uddrag:

“Men det er ganske vist en meget meget lille vægtning, for hvis man regner det her ud, så får [udbyderens evne til at levere a la carte-programmer] kun 1,25% indflydelse på hvem der ender med at blive operatøren [af det digitale sendenet]. Så det er ikke noget dem, som har besluttet denne fordeling, har lagt vægt på.” Frands Mortensen, Medievidenskab, AU (programmer a la carte: Tilbyd et program ad gangen i stedet for programpakker)

“Af de 3000 antenneforeninger der findes, der kommer mange af dem til at forsvinde. For i bestyrelsen af dem, sidder der mange frivillige mennesker, som er oppe at konkurrere med store koncerner, der her skal smide cirka en milliard på bordet. Det er altså ikke for tøsedrenge.” Niels Jørgen Langkilde, BFE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: