thoughts, shares, links, and the like…

“For første gang kan der nu sættes meget præcise tal på, hvor mange danskere, der besøger sites som Google, YouTube og Facebook. Med en helt ny måling[smetode] kortlægger Foreningen af Danske InternetMedier (FDIM) danskernes samlede internetforbrug. Den overordnede konklusion er klar: Danskerne surfer dansk!”

Tekststykket her er fra pressemeddelelsen, der har en mere udførlig præsentation af hele rapporten.

P1’s Harddisken behandler rapporten i seneste udsendelse. (Hvorfor podcastes disse todelte enkeltprogrammer ikke i to podcasts?, måske tre: Nyheder og to emner.)

Google.dk / google.com er stadig den mest brugte netside, i den 11. time nævnte internet-skeptikeren Andrew Keene, at i Europa har googlesøgemaskinen en 80%s dominans. In Google we trust.

I rapporten kan man desuden læse følgende om danskernes browserbrug:

Browsere & operativsystemer:
Danmark er Microsoft-land
Danmark er fortsat Internet Explorer-land. 9 ud af 10 sidevisninger sker i Microsofts kendte browsere, og over de seneste måneder har der kun været en marginal vækst i antallet af sidevisninger med førsteudfordreren Firefox. Sidevisninger med Firefox udgør nu lige knap 10 % af markedet. Til gengæld har der været en spændende udvikling inden for Internet Explorer. For et halvt år siden var det således godt halvdelen af sidevisningerne, der fortsat foregik med Internet Explorer 6.x. I dag er tallet nede omkring en tredjedel. De mange brugere er flyttet til Internet Explorer 7.x, der i dag har en andel af sidevisningerne på næsten 55 % mod 38 % for et halvt år siden. Browser-statistikken er også et udtryk for, at danskerne fortsat kører Microsoft Windows. Over 97 % af alle sidevisninger sker med en version af Microsoft Windows, især XP og Vista. MacOS’s andel udgør godt 2 %, mens Linux mv. må måle tilslutningen i promille.

Over det seneste halve år er Windows Vista vokset fra 10 til 17 % af sidevisningerne, mens Windows XP er faldet tilsvarende. Browser-statistikken viser, at man også fremover skal optimere sit website til en række forskellige browsere, først og fremmest MSIE 6.x, MSIE 7.x og Firefox 2.x. Med denne optimering dækker man 97,5 % af alle sidevisninger. Alt efter ens branche kan man yderligere vælge at optimere til Safari 3.x og Firefox 1.x. Hermed vil man dække 99,6 % af alle sidevisninger. Øvrige browsere som Opera, Camino, Konqueror og ældre versioner af MSIE og Firefox udgør kun forsvindende små dele af browsermarkedet, og det vil kun være relevant at optimere særskilt mod dem, hvis man i sin egen webstatistik oplever andre fordelinger. Det er naturligvis altid anbefalelsesværdigt at skrive kode, der validerer og overholder standarder.

Browserbrugen bliver dog ikke sammenstillet med målgrupperne i opgaven. Hvor stor en andel af unge op til 30 bruger firefox fremfor IE?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: